Andi Language Online

КОЛЕДНАТА КАМПАНИЯ НА КМЕТА ТАНЯ ХРИСТОВА Е НАСОЧЕНА КЪМ МЕСТНАТА БОЛНИЦА

Общински съвет - Габрово взе решение да се присъедини към кампанията на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ за обзавеждане на болничните стаи в отделението по нервни болести. Средствата в размер на 4 000 лв. са от бюджета на Община Габрово и ще бъдат преведени в дарителската сметка на болницата.


Инициативата е част от станалите вече традиция коледни кампании на габровските кметове. През последните години в тях се събираха средства за новата църква в кв. „Младост“, за фигура на четящо дете до паметника на Ран Босилек, книги за Детски отдел в РБ „Априлов-Палаузов“, предложени на бизнеса бяха разработени идеи за градски брандинг, дискутира се съдбата на емблематични сгради и отговорността на всеки един от нас към нашия град и хората в него. 

В отделението по нервни болести в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ се извършва диагностика, лечение и рехабилитация на пациенти с остри и хронично обострени неврологични заболявания и остри мозъчно - съдови заболявания. То използва модерни диагностични методи - електроенцефалография, електромиография и доплерово сонографско изследване, а през тази година Министерството на здравеопазването отпусна средства за ремонт на стаите.

За да се превърне в модерното и удобно място за лечение обаче, то се нуждае и от обзавеждане на болничните стаи - специални легла, нощни шкафчета и гардероби. Сумата, която е необходима за цялостното обзавеждане на отделението е 43 318, 80 лв, като с нея следва да бъдат закупени 5 големи метални шкафа, 39 болнични шкафчета с подвижни масички, 10 едносекционни легла с ограничител, 7 трисекционни легла с ограничител и 22 едносекционни легла с матрак.

Ръководството на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ вече е стартирало кампания за набиране на средства по дарителската си сметка и е изпратило писма към местния бизнес, институции и граждани.

Прочети още