Andi Language Online

Надникнете в интересния свят на Непознатото Габрово!


Непознати и забравени истории на Габрово ще бъдат представени тази вечер в зала „Възраждане“. Кратки видеа и исторически кадри с интересни факти за личностите, събитията и местата от миналото на нашия град ще Ви дадат един съвсем нов поглед над местната история и приноса на Габрово и габровци за развитието на България.

Проектът Дигитални истории: "Непознато Габрово" е дело на младите ентусиасти от фондация „Габрово  - преди и сега“ и се финансира по програма “Култура” 2019 на Община Габрово. Целта му е да представи част от историята на града по иновативен начин и да я съхрани в дигитален вид така, че тя да бъде лесно и дълготрайно достъпна за хора от различни възрасти и социални групи.

В обхвата на проекта влизат общо 32 теми, 8 от които представени под формата на видеоклипове. Крайният резултат е цялостна историческа поредица създадена с възможност за продължение в перспектива. Поредицата е дълготраен културен продукт с възможност за лесно разпространение в интернет пространството с цел популяризиране на местната култура и повишаване на туристическия потенциал на града.

Нека заедно да надникнем в интересния свят на Непознатото Габрово.

Очакваме Ви в 18.00 ч. в зала „Възраждане“! Входът есвободен.

Прочети още