Andi Language Online

Ромите Марин Седесара и Пеньо Николов не са засичани да упражняват натиск в избирателна секция


От Общинската избирателна комисия в Севлиево не са установили нарушения от страна на Пеньо Николов и Марин Седесара. Срещу двамата роми е подаден сигнал, че влизат в  избирателната секция в село Шумата и упражняват натиск. Също така тези лица са разменяли банкноти с граждани в близост до секциите, твърди застъпник на кандидатът за кмет Богомил Петков. От ОИК обаче не заварили Седесара и Николов при проверката, затова решението е: „Предприемат се необходимите действия. Не се установяват нарушения”.
 
ОИК – Трявна най-после успя да преодолее проблемите със сайта си. На него вече са публикувани данни за избирателна активност. Ако на другите сайтове информацията се отнася за 17:30 часа, то в сайта на Трявна е за 17:00 часа.  Гласували са 13 376 души или 42, 92 на сто избирателна активност.
 
Близо 50 на сто от имащите право на глас в Дряново бяха се явили пред урните още преди 18:00 часа.
 
Няколко жалби за купуване на гласове и забранена агитация в изборния ден са подадени в ОИК Дряново днес. След решение на Комисията са предприети съответните мерки. От ГЕРБ сигнализират, че мъж е превозвал хора до секция в града, размахвал е списъци с избиратели и е отбелязвал в тях. Пред същата секция са засечени кандидати за общински съветници, които провеждали разговори помежду си, но сигналът, че кандидат за кмет е агитирал за себе си се приема от Комисията като неоснователен. Срещу кандидат за съветник от ГЕРБ също е отправен сигнал, че присъства в избирателна секция, проверява списъци и предизвиква суматоха. От Комисията са установили единствено присъствието й. С напредването на деня се подават сигнали и за посещения на избиратели по домовете им, което се смята за форма на натиск.

КАКВО СТАВА СЪС САЙТА НА ОБЩИНСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ В ГАБРОВО?

Прочети още