Andi Language Online

Половинката на известен в момента политик бе призована да спре с подхода на „моркова и тоягата”


Половинката на известен към настоящия момент български политик от управляващото мнозинство бе призована да спре да прилага подхода с „моркова и тоягата” по повод ромското малцинство. Това бе направено от Николай Григоров, областен председател на БСП в Габрово, който не уточни кои персони има предвид. По думите на червения лидер този политик одобрява проектите, благодарение на които не само роми, но и някои чиновници „хапват моркови”.

Николай Григоров обяви, че има проекти за стотици хиляди левове – само един от които е на стойност 500 000 лева, които са осъществявани в Габрово и са свързани с интеграцията на ромите. Според Григоров ефектът от тях е нулев. Проектите са осъществявани съвместно с ромска организация.

В „Общински план за интеграция на български граждани от ромски произход и други български граждани в уязвимо социално положение, живеещи в сходна на ромите ситуация, 2019– 2020 година” – документ, който Общински съвет – Габрово трябва да приеме тази седмица, се посочва, че липсват данни за социалното подпомагане на ромската общност.

Прочети още