Andi Language Online

БОЙКОТ НА ПЛАТЕНОТО ПАРКИРАНЕ В ГАБРОВО

Няма кандидати да заемат ръководните длъжности в Общинско предприятие „Паркиране и репатриране“. Това се оказва пречка структурата да започне работа. 


Общинските съветници в Габрово взеха решение за увеличаване бюджета на звено Общински спортни имоти с 25 000 лв. Именно към него работят служителите, които събират парите за ползване на сегашните места за паркиране в центъра на Габрово. Съотвено същата сума е намалена в бюджета на „Паркиране и репатриране“. 


Зам.-кметът Климент Кунев се оправда пред местния парламент с липсата на кандидати за работа в новото общинско предприятие и обяви, че продължава приемът на документи. Все пак има назначено лице, което да ръководи структурата, става ясно от водещата статия на вестник „100 вести" днес. Изданието информира, че бъдещите служители ще преминат специално обучение. Съветникът Богомил Белчев предлага да се увеличат заплатите, тъй като работата им ще бъде конфликтна. 


„100 вести" цитира и друг опозиционен съветник - Николай Григоров, според когото платеното паркиране в Габрово няма да проработи, а напрежението сред живеещите в центъра на града расте. От администрацията на Таня Христова не го отричат. Заместникът й Кунев залага на много ниската сума, която тези хора ще плащат за паркомясто.  

След проведена обществена поръчка и съгласно сключен договор до началото на октомври се очаква доставката на автомобилите, предвидени да вдигат коли от зоните за платено паркиране, става ясно още от изданието. 

Прочети още