Andi Language Online

КАКВО СТАВА СЪС САЙТА НА ОБЩИНСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ В ГАБРОВО?


Какво става със сайта на ОИК – Габрово? Въпросът основателно си задава всеки, опитал се да получи информация от този предназначен за информиране източник. Нито един сигнал за нарушения не е подаден в ОИК – Габрово. Това сочи справка с официалния й сайт малко преди да приключи изборният ден.

ОБЩИНСКА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ ГАБРОВО

Там през целия ден продължи да липсва и информация за избирателната активност. Вместо това, данните се подават към електронни пощи по заявка – към медиите например. Разчита се и на обаждане по телефона или на посещение на място. Последната публикувана информация на сайта на ОИК – Габрово е от вчера, 26 октомври.
 
Неслучайно членът на ОИК – Габрово обобщи: „Е, да, ама сме в България. Понякой път няма логика!”

От изпратена на електронна поща информация от Комисията, става ясно, че към 17:30 часа в община Габрово са гласували едва 17 110 от 55 245, имащи право на вот.

ПРОБЛЕМИ СЪС САЙТОВЕТЕ НА ОИК ГАБРОВО И ТРЯВНА, ЛИПСВАТ ДАННИ ЗА ИЗБИРАТЕЛНАТА АКТИВНОСТ


Малко преди да приключи изборния ден все пак на сайта на ОИК – Габрово се появи решение от изборния ден.
 
Комисията реши да остави без уважение сигнал, че местен собственик на бензиностанция обещава да намали горивата с 5 стотинка, ако в Габрово и Севлиево спечелят досегашните кметове на първи тур.

Малко преди да приключат изборите сайтът на ОИК заработи.

Точно в 20:00 часа приключи изборният ден в община Габрово. Това съобщиха от ОИК със съобщение на електронните пощи на тези, които са заявили, че искат да получават информация по този начин. Съобщението бе публикувано и на сайта на ОИК. 

Прочети още