Andi Language Online

„КОМИНЪТ Е ЗА ТОВА ДА ПУШИ" – ОТСЯКЪЛ ДЕЖУРНИЯТ ПОЖАРНИКАР И ОТКАЗАЛ ДА ИЗПРАТИ ЕКИП


„Коминът е затова да пуши” – отсякъл дежурният пожарникар и отказал да изпрати екип. Обаждането, че на ул. „Ангел Кънчев” №52 в Габрово, има гъст дим, придружен с остра миризма е направено в 09:04 часа на 8 март, чрез спешен телефон 112 и пренасочване за разговор с противопожарната служба в Габрово.

ЛЕК АВТОМОБИЛ ГОРЯ В ГАБРОВСКОТО СЕЛО ЖЪЛТЕШ

Дежурният заявил, че не може да изпрати екип за един пушещ комин и започнал да разсъждава, че вероятно някой от живущите гори „боклуци”. „Философските” изводи на пожарникаря се оказали несъстоятелни, а лицето, подало сигнала отчаяно заявило, че няма какво повече да направи, щом като получава отказ.

Димът, излизащ от комина видимо намалял, но около час след това се оказало, че става въпрос за „затишие пред буря”. Огънят в комина се засилил, стените на част от апартаментите се напукали от високата температура, а от пожарната най-после реагирали. Петима пожарникари се справили със ситуацията, посочвайки, че предпоставка за пожара е непочистен комин. Той всъщност бил чистен неотдавна, но вероятно през зимата е експлоатиран твърде интензивно от живущите в блока.

ГОРЯ КЪЩА В КВ. ЕТЪРА


Интересно е удобното премълчаване от страна на противопожарната служба, че има подаден сигнал час по-рано. В бюлетина, който всяка сутрин към 06:00 часа се публикува на официалната страница на службата и касае инцидентите от денонощието, липсва информация, че за инцидента на ул. „Ангел Кънчев” №52 има два подадени сигнала – в 09:04, за който пожарникарите решават, че няма смисъл да се намесват, и един в 10:10 часа, за който се налага изпращане на екип.

Разбира се, живеещите в блока са доволни, че ситуацията се е разминала доста леко – без особени материални щети, без пламъците да се разраснат

Прочети още