Andi Language Online

ЗИМНАТА ОБСТАНОВКА НА 7 ЯНУАРИ

Повече от 40 машини работят за почистване на пътищата и улиците на територията на община Габрово. Пътищата са проходими при зимни условия. Приоритетно се почистват улиците към лечебните заведения, болните на хемодиализа, маршрутите на пътническия транспорт, детски и учебни заведения и главните улици. Всички ученици от селата са транспортирани до средищните училища.

Няма цели населени места без ток в област Габрово.  От фирмата, която доставя ток информират, че имат множество подадени сигнали за жилища, останали без захранване, но те са единични.

В прохода Шипка температурата е минус 10 градуса, пътят е заснежен, обработен, снежната покривка е 40 см., вали слаб сняг. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона. Пътят към курортен комплекс Узана е обработен, снежната покривка там е около 70 см., температурата е минус 8 градуса. Видимостта е ограничена до 200-300 м. Обработват се и пътищата към селата, градските и междуградски автобусни линии са покрити. Времето в Габрово е облачно, вали слаб сняг, температурата на въздуха е минус 5 градуса, а влажността - 92%. Новата снежна покривка е около 25 см. Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Гледайте още