Andi Language Online

26.05.2019г. | 08:24ч.КАК ЗАПОЧНА ИЗБОРНИЯТ ДЕН В ОБЛАСТ ГАБРОВО? СЕКРЕТАРЯТ НА РИК-ГАБРОВО ИВАНКА БАЕВА ЗА ПЪРВИТЕ ЧАСОВЕ НА ВОТА 

108 190 избиратели имат право да гласуват днес в област Габрово. Според информация на Районната избирателна комисия в община Габрово да отидат пред урните могат 57 965 души, в община Севлиево – 31 852, в община Дряново – 7 981, а в община Трявна – 10 392.
 
Осигурени са 119 009 броя бюлетини.
 
Седем са избирателните секции в лечебни заведения, домове за стари хора и специализирани институции за предоставяне на социални услуги. В Габрово това са МБАЛ „Д-р Тота Венкова” и Специализираната болница за активно лечение по белодробни болести. В Дряново: „Дом за възрастни хора с деменция” и „Регионален хоспис”. В Трявна: Многопрофилната болница. В Севлиево: МБАЛ „Д-р Стойчо Христов” и Държавната психиатрична болница.
 
В 53 от секциите има възможност да се гласува и машинно. 28 са те в община Габрово, като само една е в малко населено място – село Яворец. В Дряново машинното гласуване е възможно в 4 секции. В Севлиево в 16. В община Севлиево има и най-голям брой секции по селата, където избирателите ще могат да гласуват машинно. Това са Батошево, Горна Росица, Дамяново, Крамолин, Петко Славейков и Ряховците. В Трявна машинното гласуване може да се упражни в 4 секции. В град Плачковци, който също е част от тази община, има една такава секция.

Секретарят на Районната избирателна комисия Иванка Баева информира, че изборите са започнали нормално. Сигнали за инциденти няма. До момента не е постъпвала информация и за проблеми с упражняване на машинния вот. 

На снимката: Работен момент за членовете на РИК-Габрово. 

Слушай още