Andi Language Online

17.01.2019г. | 15:34ч.НЯМА ЗАДЪРЖАНИ ЗАРАДИ ЗАГИНАЛОТО В ГАБРОВО ДЕТЕ

Дете на година и осем месеца е починало в Габрово. Момиченцето било оставено от родителите си при семейство на познати. Трупът е откаран в болницата за аутопсия.
 
Няма задържани лица по случая. Момиченцето, на година и половина е оставено от родителите си при приятелско семейство. Майката има още две деца – едното отглеждано от баща си, а другото от нейната майка. Семейството е познато на службата за закрила на детето в Габрово.
 
Говорителят на Окръжна прокуратура – Габрово Людмила Рачева заяви, че към момента не може да даде информация за причините, довели до смъртта на детето.
 
„Детето е оставено при приятелско, да го наречем, семейство на родителите и е починало в техния дом. Докато не излезе експертизата да видим какви наранявания има, от какво евентаулно са причинени – дали има изгаряния, дали има задушаване, дали има нещо друго – няма какво да коментираме. В процес на изясняване сме”, каза Рачева.
 
Тя информира, че по случая до момента няма задържани.
 
Д-р Янко Колев, началник отделение „Съдебна медицина” в МБАЛ „Д-р Тота Венкова” – Габрово опроверга твърденията, че бебето е починало в болницата. По думите му е докарано за аутопсия.

Източник: Дарик нюз, Дарик радио 

Слушай още