Andi Language Online

16.01.2019г. | 15:00ч.АКТИВИСТИ НА ГРИЙНУЕЙ: НА ВХОДА НА ПРИЮТА ДНЕС ОТНОВО ИМАШЕ СЛЕДИ ОТ КРЪВ

След като екип на Нова телевизия снима в Приюта за кучета в Габрово, от от сдружение „Грийнуей” коментираха на страницата си във Фейсбук:

Благодарим на Нова ТВ, че тази сутрин бяха с нас в приюта. Надяваме се диалог наистина да има, въпреки че от години се надяваме на адекватен такъв и преоткриваме, че не е възможен, докато умират толкова кучета. За съжаление ние комуникираме основно с персонала на приюта, тъй като работим директно предимно с кучетата, а не с администрацията. Диалог с тях е невъзможен, докато те не започнат да си вършат работата и да се отнасят хуманно към животните.

През годината подадохме няколко сигнала относно порциона на животните и отношението на персонала към кучетата при залавяне и на място в приюта. Не получихме конкретен отговор за предприетите мерки.

Разбира се, кучетата бяха спокойни и нахранени рано рано, беше почистено, дарените легла не бяха върху клетките както обичайно, а в изолатора беше дори леко топло! Браво на Община за бързата реакция, защото това не се вижда всеки ден.

На входа на приюта днес отново имаше кървави следи.

ПО ТЕМАТА:

Концлагер за кучета - така екоактивисти наричат общинския приют в Габрово

Слушай още