Andi Language Online

03.11.2019г. | 21:48ч.ДРЯНОВО И ТРЯВНА С НОВИ КМЕТОВЕ? (ПРОГНОЗНИ РЕЗУЛТАТИ)

Почти сигурно е, че две от общо четирите общини в област Габрово ще имат нови кметове. В Дряново най-вероятно печели кандидатът на БСП и АБВ – 31-годишният адвокат Трифон Панчев, който успя да обърне резултата и да вземе повече гласове от Мирослав Семов, досегашен кмет, сериозен кандидат, подкрепен от няколко партии, издигнат от Инициативен комитет.
 
Трявна също е с нов кмет. И без това той…в случая тя, щеше да е нова, но сега нова е и партията, която ще управлява – вместо ГЕРБ ще е ВМРО – БНД. Силвия Кръстева е най-вероятното име на новия кмет.
 
В Севлиево води досегашния кмет Иван Иванов от ГЕРБ, който е на балотажа срещу Богомил Петков, подкрепен от БСП.
 
В Дряново вря и кипя днес, ако мога така образно да се изразя. За разлика от другите две общини в област Габрово, където също има балотажи, в Дряново през целия ден валяха жалби към Общинската избирателна комисия. И от щаба на Мирослав Семов, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от много широко политическо представителство, и от щаба на опонента му – Трифон Панчев, подкрепен от БСП и АБВ, обвиняваха в опити да се оказва влияние върху вота на избирателите. Емоциите толкова завладяха подкрепящите двамата кандидати, че беше пусната жалба за това, че избран за общински съветник лекар, който е от листа, подкрепяща Семов, е видян да разговаря пред секция в града. Жалбоподателят посочва, че няма информация от какво естество е този разговор, но вероятно, за всеки случай, решава да сигнализира ОИК.
В Дряново избирателната активност беше най-висока през целия ден, а в късния следобед вече надхвърли 50%.
 
Към този момент ситуацията в област Габрово изглежда така – Габрово и Севлиево ще се управляват от ГЕРБ, Дряново от БСП и АБВ, Трявна от ВМРО – БНД.

НАЙ-ОСПОРВАНА Е БИТКАТА В ДРЯНОВО, СЕВЛИЕВЦИ МАЙ СА „ЗА ГЪБИ"

Слушай още