Andi Language Online

13.04.2019г. | 10:47ч.АРЕСТИ НА ЛИЦА С БОКСОВЕ И МЕТАЛНИ ПАЛКИ, ОПИТАЛИ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ В ПРОТЕСТА

Седем лица без документи за самоличност, с боксове и метални палки са арестувани преди началото на протеста снощи в Габрово.  Това съобщи старши комисар Красимир Добрев, директор на дирекция Жандармерия. 

Мъжете са отведени в ареста, съставени са им актове за административни нарушения и са освободени. Нарушителите не са взели участие нито в протеста, нито в шествието след него, тъй като пускането им е станало в по-късен час.

Службите обявиха, че участниците в протеста на 12 април са били между 700 и 800. След престоя на площад Възраждане шествието по улиците на Габрово е преминало без инциденти и бе определено от старши комисар Добрев като мирно. Силите са се намесвали, ако има заплаха за разруха на имущество. Освен димките и бомбичките, хвърляни от участници в шествието, други хулигански прояви не са констатирани.

Протестът от 12 април завърши към 22:00. Днес за 18:00 е обявен нов, събирането отново е на площада. Старши комисар Добрев призова хората да изразят позицията си по мирен начин, без да се опитват да нарушават обществения ред. 

Слушай още