Andi Language Online

05.02.2019г. | 06:57ч.ОТ СРЯДА ОТНОВО НА УЧИЛИЩЕ

Очаква се грипната епидемия в Габрово да бъде отменена на 6 февруари. Най-вероятно тази информация ще бъде публикувана утре на сайта на Министерство на здравеопазването. Грипната епидемия бе обявена на 31 януари. Първоначалната информация беше, че тя ще продължи шест дни – до 5-ти. Учебни занятия не се провеждат през този период.
 
Директорът на РЗИ – Габрово д-р Пенчоков каза пред Дарик, че няма никакви причини за удължаване на първоначалния период. Заболеваемостта е спаднала значително – до около 205 на 10 000 души.
 
Д-р Пенчоков предупреди, че в здравните заведения хора, болни от грип или с усложнения ще продължават да търсят лекарска помощ още няколко седмици.

Информация, относно актуалната грипна обстановка в страната към 17:15 часа на 4 февруари, публикувана на сайта на Министерство на здравеопазването показва, че днес и утре се отменя грипната епидемия в Русе, София – град, Кюстендил, Шумен, Видин, Плевен, Добрич, Сливен, Варна, Велико Търново и Смолян. Удължава се грипната епидемия на територията на област Монтана във връзка с продължаващото покачване на броя на случаите на заболявания от грип и ОРЗ, считано до 08.02.2019 г. Учебните занятия се преустановяват за периода от 05.02.2019 г. до 08.02.2019 г. включително. 

Слушай още