Andi Language Online

Приключи съдебното следствие по наказателно дело за причинена смърт на родилка и на новородено бебе


Окръжен съд – Габрово ще се произнесе с присъда по наказателно дело от общ характер № 119 от 2017 г., за причинена смърт на родилка и на новородено бебе, на 11 януари 2019 г.

Подсъдими по делото са двама лекари от габровската болница, обвинени от Окръжна прокуратура - Габрово в това, че през септември 2013 г., поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност - упражняване на лекарска професия, а единият от тях и като завеждащ отделение в лечебното заведение, нарушили разпоредби на Закона за здравето и други подзаконови актове, регламентиращи дейността им, с което причинили смъртта на новородено бебе и на майката на детето, починала по-късно в болница в Плевен.

Съдебното следствие приключи на 7 януари 2019 г. с разпит на лекар от Плевен, преразпит на лекар от габровската болница и очна ставка. В продължение на два дни (7 и 8 януари 2019 г.) съдът слуша пледоариите на страните по делото, като след приключване на съдебните прения обяви, че ще се произнесе с присъда на горепосочената дата.

Прочети още